Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Panzió képes leírás - Kőszeg.tlap.hu
részletek »

Panzió - Kőszeg.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: koszeg.tlap.hu » Panzió
Keresés
Találatok száma - 4 db
Alpokalja Panzió

Alpokalja Panzió

Egész évben üzemelő panziónk és éttermünk az osztrák határ közelében, a 87-es főút mellett található.Egységünk már több ízben elnyerte "Az Irottkő Natúrpark által elismert szálláshely "ill."vendéglátóhely" címet. Díjat nyertünk a "Virágos Kőszegi Épületekért" versenyen is. Ajánljuk panziónkat a kirándulóknak, akiknek a kőszegi hegyvidék számtalan lehetőséget kínál a túrázásra. A gyógyulni vágyóknak a büki és a szombathelyi termálfürdő ill. Ausztria környékbeli fürdőhelyei jelenthetnek felüdülést. A téli sportok szerelmeseinek az osztrák sípályák (pl.Semmering) is elérhető közelségben vannak. Térjen be hozzánk, hogy vendégül láthassuk Önt is !

Csikar Panzió

Csikar Panzió

Kőszeg, Magyarország északnyugati csücskében, az Alpok lábánál fekvő, történelmi múlttal rendelkező város. A Kőszegi-hegység lábánál, a Gyöngyös patak mellett elhelyezkedő város neve először 1248-ban szerepel. Nevét arról az Árpád-kori várról kapta, melynek romjai az Óház-hegyen ma is láthatók. 1996-ban tornyát kilátó céljából újjáépítették. A város alapítása Kőszegi Henriknek tulajdonítható. Ő és fia, Iván építették ki a szabályos utcarendszerű várost és annak északnyugati sarkában a városi várat. Történetének legnevezetesebb eseménye 1532. évi ostroma volt, Ekkor Jurisics Miklós védte I. Szulejmán török szultán serege ellen. Magyarország műemlékekben egyik leggazdagabb helye a kőszegi belváros. Az egyházi épületek közül a legjelentősebb a Szent Jakab templom. Mellette épült a későbbi Szent Imre templom. A város újabbkori plébániatemploma, a Jézus Szíve templom neogótikus

Gyöngyvirág panzió

Gyöngyvirág panzió

A Kőszegi-hegység, valamint a hegy lábánál elterülő történelmi kisváros Kőszeg, adottságai révén méltán vált Magyarország egyik leglátogatottabb, legvonzóbb vidékévé! A sajátos szubalpin klíma, a hegység jellemző növény- és állatvilága, a gazdag történelmi és kulturális emlékek mára már a belföldi és külföldi turisták kedvelt utazási célpontját jelentik. Sétálni az ódon hangulatú belváros szűk utcáin, átérezni Jurisich Miklós és a vár védőinek hősiességét, vagy éppen csak üldögélni egy pohár kőszegi kékfrankos mellett, valamelyik borozó hűvösében, maradandó élményt nyújt mindenkinek. Nem hiába írta a következőket egykoron Kőszegről gróf Appanyi Albert.

Hársfa Panzió

Hársfa Panzió

Panziónk 2007.-ben kezdte meg működését, mint magán szálláshely. A kőszegi-hegység lábánál, a centrumtól 1,5 km-re, csendes, nyugodt helyen található szálláshelyünk. Ha Ön szereti a természet közelségét, hallani a madarak énekét, kellemes kirándulásokat tenni, élvezi a családias hangulatot, kedveli a házias ízeket, Nálunk a helye!

Tuti menü