Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Oktatás képes leírás - Kőszeg.tlap.hu
részletek »

Oktatás - Kőszeg.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: koszeg.tlap.hu » Oktatás
Keresés
Találatok száma - 5 db
Árpád-házi Szent Margit Óvoda és Általános Iskola

Árpád-házi Szent Margit Óvoda és Általános Iskola

A bemutatkozás úgy igazi, ha ismerkedés, sőt, ha egy mód van rá - megismerés követi. Ezek az oldalak a képekkel, a szöveggel az ismerkedésre hívják meg az érdeklődő látogatót. 'Mai állapotunk' bemutatásához tartozik, hogy a visszajelzések szerint intézményünket ma már úgy tartják számon, mint egyik általános iskolát a városból, amelyik mégis más, mint a többi. Valóban, a katolikus intézmény lényegében más, hiszen más alappal, más szemlélettel, más háttérrel végzi nevelő-oktató munkáját, abban a reményben, hogy ennek eredményeként a teljes ember formálódik ki. A teljes ember korszerű tudással rendelkezik, és tud szabadon, felelősségteljesen és erkölcsileg helyesen dönteni. Úgy él, hogy tudja: életét ajándékként és feladatként kapta; művelnie kell ezt a világot, amelyben él, s amelyért felelősséggel tartozik. Végül: a teljes ember azáltal ember, hogy képes a szeretetre.

Autós iskola

Autós iskola

Autósiskolánk 1994 óta fogadja a személygépjármű vezetés iránt érdeklődőket. Saját tulajdonú Széchenyi u. 4-6. szám alatt működő tantermünkben színvonalas, számítógépes oktatással készítjük fel tanulóinkat a KRESZ vizsgára. A beiratkozottak igényeinek megfelelő időbeosztással délutáni vagy akár délelőtti, illetve szombat délelőtti előadásokkal állunk rendelkezésükre. Célunk, hogy családias körülmények között, kedvező árakon segítsük jogosítványa megszerzésében. Ezt Vas megye egyik legkedvezőbb tanfolyamdíjaival, valamint nyugodt, szakképzett oktatókkal biztosítjuk Önnek. A mielőbbi jogosítványszerzés érdekében tanfolyamainkat folyamatosan minden héten csütörtökön indítjuk.

Bersek József Általános Iskola

Bersek József Általános Iskola

A Bersek József KIKI Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Magyarország ékszerdobozában, Kőszegen található. Bersek József életrajza A kőszegi levéltár kutatásai alapján 1807. december 20-án Kőszegen született. Édesapja Bersek János posztós, édesanyja Simon Antónia. II. Ferdinándtól nyertek nemesi levelet hadi érdemeikért. Kisgimnáziumi osztályait Kőszegen, logikai, filozófiai tanulmányait a szombathelyi líceumban végezte. 1821-ben (13 éves korában) elveszti édesapját. 1826. február 6-án Bécsbe utazik és az ott állomásozó Klermaier 8. huszárezred közvitéze lesz. Tovább Bersek József teljes életrajzára ; Iskolánk a 2007-2008-as tanévben ünnepelte fennállásának 45. évfordulóját. Ez idő alatt rengeteg változáson esett át az iskola, amely azonban alapelvünket sosem változtatta meg: Veled és érted, jót és jól! Az iskolában olyan légkört teremtünk, amelyben a tanulók testi és szellemi fejlődésének minden tényezője adott.

Dr. Nagy László EGYMI Kőszeg

Dr. Nagy László EGYMI Kőszeg

Iskolánk tanterve a Nemzeti Alaptantervre épülve figyelembe veszi speciális nevelési szükséglet∓mp;irc; tanulóink sajátos fejl∓mp;ilde;dését. Célunk, hogy minden nálunk nevelhet∓mp;ilde; diák a gyógypedagógia módszereinek segítségével jusson el képességeinek megfelel∓mp;ilde; legmagasabb szintre. A kötelez∓mp;ilde; tantárgyak oktatása során az oktatás els∓mp;ilde; szakaszában minden tanulónk elsajátítja az alapvet∓mp;ilde; kultúrtechnikákat és az erkölcsi szabályokat. A fels∓mp;ilde; tagozatban - az idegen nyelv kivételével - ugyanazon m∓mp;irc;veltségi területek oktatása folyik mint a többi, többségi általános iskolában. A habilitációs és a rehabilitációs órákon a sérült vagy kevésbé fejlett képességek fejlesztése a feladat. Kiemelt feladat a pályaorientáció. Autista csoportunk új színfoltot jelent az intézményi pedagógiai palettán.

Kulturális örökségmenedzsment képzés Kőszegen

Kulturális örökségmenedzsment képzés Kőszegen

Külföldön és itthon is növekvő igény mutatkozik olyan szakemberek képzésére, akiknek szakterületük a kulturális örökség védelme, megőrzése, menedzselése, ismerik tevékenységük jogi környezetét és képesek az ahhoz szükséges forrásokat előteremteni. A Kőszegen működő ISES Alapítvány a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködve ilyen szakemberek nívós képzését kínálja ismételten 2010 szeptemberétől. A kulturális örökségmenedzsment és fenntartható fejlődés felsőfokú szakirányú továbbképzési szak első évfolyamának elindítására 2009. szeptemberében került sor. A képzésbe felvett, immáron legalább egy felsőfokú diplomával rendelkező hallgatók, különböző szakmai/tanulmányi háttérrel bírnak, viszont az az elhatározás összeköti őket, hogy olyan elméleti és gyakorlati szakemberekké váljanak, akik kulturális örökségeinket működő rendszerként szemlélik, nemcsak védelmüket, hanem hasznosíthatóságukat és fenntarthatóságukat is szem előtt tartják.

Tuti menü