Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Művészet, kultúra képes leírás - Kőszeg.tlap.hu
részletek »

Művészet, kultúra - Kőszeg.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: koszeg.tlap.hu » Művészet, kultúra
Keresés
Találatok száma - 4 db
Chernel Kálmán Városi Könyvtár

Chernel Kálmán Városi Könyvtár

A 2009-ben vásárolt 1771 db könyvvel együtt jelenleg a könyvtár könyvállománya 53361 darabra gyarapodott. Ezek mellett 5721 hangzóanyag (hanglemez, kazetta és CD), 2074 képanyag (diafilm, DVD, videokazetta), 440 CD-ROM, 234 kotta, 232 térkép és 123-féle folyóirat áll a városi és környékbeli lakosok rendelkezésére. Az elmúlt évben vásárlásra fordított 5183000 Ft-ból az említett számú könyv mellett 442 képdokumentummal és 110 hangdokumentummal lett gazdagabb a városi könyvtár. Tavaly 2110 fő vette igénybe a könyvtár szolgáltatásait, akik közül 825 új beiratkozó volt. Az év folyamán 36166 alkalommal használták személyesen a könyvtárat (napi átlag: 144), ebből 4699-szer internetezés céljából. Telefonon, e-mailben kértek könyvtári segítséget, vagy a faxszolgáltatást vették igénybe 1561 alkalommal. 7360-szor látogatták meg a könyvtár honlapját, illetve kerestek távolról a katalógusban. Összesen 57645 dokumentumot kölcsönöztek, és 144664 volt a helyben használtak száma. Könyvtárközi kölcsönzésben 755 dokumentumot adott a könyvtár más intézményeknek, s 360-at kért más könyvtáraktól olvasói számára.

Fesztivál a határon

Fesztivál a határon

A 20-as, 30-as generáció helyzetérol gondolkodva jutottunk arra a megállapításra, hogy jelenleg nem létezik olyan fórum, ahol a fiatalok közösen vitathatnák meg az őket leginkább érdeklő kérdéseket. Léteznek különféle ifjúsági szervezetek, társaságok, de kevesen kapcsolódnak hozzájuk, és hiányzik közülük az összekötő kapocs.

Ocho Macho

Ocho Macho

Hát az úgy volt, hogy 2003-ban a Krinyó gondolt egyet (ez egy több éves gondolkodás volt, mint ahogy azt a bemutatkozásában olvashatjátok), hogy még sincs ez jól, hogy széles e hazában nincs egy rendes 'bulizós zenekar' aki igényesen próbálja ezt előadni. Fogta magát és megkereste a helyi zenészeket és hopp már meg is alakult a zenekar. Az akkori felállás, akkor elkezdett próbálni és keresni, hogy mi legyen a fő csapásvonal. Tagcserék és hosszas vívódás után kialakult, hogy vidám, Dél-Amerikára és a Karibi szigetvilágra jellemző zenét kell játszanunk.

Várszínház

Várszínház

A Kőszegi Várszínház 1982-ben alakult. A kezdeti években magyar szerzők, magyar történelmi drámáinak bemutatását tűzte ki célul a szakmai vezetés. 1988-tól - a közönség igényeihez igazodva - a könnyedebb, szórakoztatóbb vígjátékokat részesítjük előnyben, melyek nagyobb sikerre számíthatnak a szabadtéri előadások alkalmával. Természetesen a szórakoztatás mellett szeretnénk megőrizni az előadások jó szakmai színvonalát is. 1996-tól nem csupán prózai előadásokat lehet találni a színház programjában, hanem opera, operett, komolyzenei hangversenyek, utcaszínházi produkciók, táncbemutatók és folklórprogramok is színesítik a palettát.

Tuti menü