Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kőszeg képes leírás - Kőszeg.tlap.hu
részletek »

Kőszeg - Kőszeg.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: koszeg.tlap.hu » Kőszeg
Keresés
Találatok száma - 5 db
Irány Magyarország

Irány Magyarország

A közel 12 ezer lakosú, szubalpin klímájú kisváros az Alpok lábánál fekszik. A Kőszegi-hegység lábánál, a Gyöngyös-patak völgyében fekvő település és környéke a VI-VII. század óta lakott terület, a XIV. századtól szabad királyi városi rangot kapott.

Kedvezményes kőszegi utak

Kedvezményes kőszegi utak

Pihennél már egyet? Szeretnél relaxálni? A Bónusz Brigád weboldalán megsasolhatod az akciós kőszegi utazás ajánlatokat. A bónusz megszerzésének titka nem más, mint hogy más látogatókat is érdekelje az általad kiválasztott utazás bónuszok Kőszegen. Amint ez megvan, a bónusz az összes érdeklődő számára automatikusan elküldésre kerül. Ezt pedig kuponhoz hasonlóan tudod felhasználni a kiszemelt kőszegi utazás folyamán. Szóval amennyiben épp nyaralni készülsz, okvetlen vess egy pillantást a jelenlegi utazás bónuszokra Kőszegen.

Kőszeg - Vendégváró

Kőszeg - Vendégváró

A város legnevezetesebb műemléke a vár, amely korábban sem csak védelmi, hanem - uradalmi központként - reprezentatív célokat is szolgált, ma számtalan rendezvény helyszíne. A kőszegi vár nevét a török idők várvédő kapitányáról, Jurisics Miklósról kapta. A történelme során leghosszabban (236 éven át) birtokló család után Esterházy-várként is emlegetik. A várban ma a Jurisics Miklós Művelődési Központ működik, valamint itt vannak a Vármúzeum kiállítótermei.

Kőszeg bemutatása

Kőszeg bemutatása

Városház utca a Hősök kapujánál végződik. A kapu tornyát 1932-ben, a török ostrom 400. évfordulóján építették eklektikus stílusban, Opaterny Flóris tervei alapján. Az egykori Alsó-kapu a városvédelmi rendszer és a belvárosi forgalom legfontosabb objektuma volt. Jelentőségére utal az a tény is, hogy a dél-nyugati sarkon álló Öreg-toronynak (Zwinger) mint külső pozíciós bástyának is védelmeznie kellett az Alsó-kaput a támadó ellenségtől. A mai Hősök tornyában 1977 óta Ismét Múzeum működik, a Jurisics Miklós Múzeum állandó kiállításokra, valamint időszaki kiállításokra alkalmas termei találhatók itt. Legfelsőbb terméből ki lehet lépni a torony külső panorámafolyosójára. Nagyobb ünnepeken ma is megszólal az alkalmi toronyzene erről az erkélyfolyosóról.

Kőszeg honlapja

Kőszeg honlapja

Tisztelettel köszöntöm városunk honlapján! Örülök, a városom lakóival együtt, hogy kinyitotta az ország ékszerdobozát, és kíváncsi városunk milyen kincseket rejt magában. Bízom abban, hogy nemsokára személyesen is meggyőződik, miért Kőszeg városa nyerte el első ízben 'Az év települése' megtisztelő címet. Kívánom, hogy a város nevezetességeinek megismerését egy jó pohár kőszegi borral tegye még emlékezetesebbé!

Tuti menü