Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kőszeg linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Természetvédelmi - Velem [6. oldal]
részletek »

Kőszeg képes leírás: Természetvédelmi - Velem [6. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: koszeg.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 93 db
Természetvédelmi központ

Természetvédelmi központ

Az &ilde;rségi Nemzeti Park Igazgatóság az országban egyedülálló koncepcióval, egy 540 négyzetméter alapterület&irc; természetvédelmi látogatóközpontot létesített K&ilde;szegen. A látványos épület célja, hogy a természet szépségeire, illetve a környezettudatos életvitelre irányítsa a kirándulók figyelmét, s hogy K&ilde;szegre hívja az él&ilde;világ titkai iránt érdekl&ilde;d&ilde;ket. Az Európai Unió támogatásával felépült Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban olyan kiállítások látogathatók, melyek híven szemléltetik a környék jellegzetes él&ilde;világát. Interaktív kiállítótermünkben a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek a természettel. A hét kiállító-egységben a madarak életét kísérhetik figyelemmel, számos érdekesség mellett sötétkamrában hallgathatják az éjszaka madárhangjait, kamerák segítségével pedig a siketfajd hétköznapjait is megleshetik. A környéken számos különleges, védett madárfaj él. A központ mellett található arborétumban madárgondozó telep m&irc;ködik: sebesült baglyokat és más ragadozó madarakat ápolunk. A látogatóközpontban multimédiás konferenciaterem, a parkban óriás puzzle, sövénylabirintus várja a vendégeket, a natúrboltban pedig - többek között - képeslapok és plakátok is vásárolhatók.

Tóth Pincészet

Tóth Pincészet

Új, hangulatos kóstolótermünkben és borozónkban 50 fő részére tudunk borbemutatókat, pálinka és pezsgőkóstolókat tartani. A megújult Rákóczi utca 6. szám alatti ház így már nem csak Rövidáruboltunknak és termelői borboltunknak ad otthont, hanem elegáns környezetben, a borhoz méltó módon tudjuk Önöknek bemutatni.

Újkér

Újkér

Újkér első említése 1406-ban VYKER' néven történik. A 15. században a Kanizsaiak, 1536-ban a Nádasdyak, 1677-től a Széchenyiek a földesurak. A 15-16. században megyeházat és megyegyűléseket tartottak Újkéren a Nádasdyak. 1570-90 között gyakran tartózkodnak itt. A sopronkeresztúri alattvalóknak egy része is Újkéren lakott. 1635-1641-ig Bácsmegyei János záloga a falu. 1694-ben mankóbüki Horváth Zsigmond kúriája van itt, 50 hold földdel. A jobbágyság telki állományból él.

Universum Sport Bolt

Universum Sport Bolt

Üzletünk Kőszeg egyik legforgalmasabb helyén található, a Rákóczi út 9-es szám alatt! Árutól roskadozó polcainkon szinte minden megtalálható, amit a Sport Ruházat szó magába foglalhat,legyen szó akár cipőről,kabátról,táskáról!Nálunk tetőtől-talpig felöltözhet az egész család! Amennyiben mégis előfordulna,hogy valamit nem talál,abban az esetben a forgalmazott márkákból ehetőség van a katalógusból történő választásra is. Hivatalos viszonteladói vagyonk a Budmil és a Heavy Tools sportruházat gyártó cégnek.

Vadvirág Vendégház

Vadvirág Vendégház

Kőszegen, az Írottkő Natúrpark területén, csendes környezetben várja szeretettel vendégeit a Gabiés Vadvirág Vendégházak. Új építésű apartman-házainkban 6-8 személy részére tudunk kényelmes szállást biztosítani.

Várszínház

Várszínház

A Kőszegi Várszínház 1982-ben alakult. A kezdeti években magyar szerzők, magyar történelmi drámáinak bemutatását tűzte ki célul a szakmai vezetés. 1988-tól - a közönség igényeihez igazodva - a könnyedebb, szórakoztatóbb vígjátékokat részesítjük előnyben, melyek nagyobb sikerre számíthatnak a szabadtéri előadások alkalmával. Természetesen a szórakoztatás mellett szeretnénk megőrizni az előadások jó szakmai színvonalát is. 1996-tól nem csupán prózai előadásokat lehet találni a színház programjában, hanem opera, operett, komolyzenei hangversenyek, utcaszínházi produkciók, táncbemutatók és folklórprogramok is színesítik a palettát.

Velem

Velem

A község címere: lekerekített egyszerű pajzson, zöld alapon kék mezőben magyar ruhában kalpaggal fején, bajuszos alak áll. Jobb kezében oltókést, baljában három szál gabonát tart. A jobb kéz alatt sarló, a bal kéz alatt ekevas. A magyar ruhás alak ruhája természetes színű. A községet minden nyelven Velemnek nevezik. Feltárások alapján Velemben és környékén már az újkőkorban is éltek. A legfontosabb tárgyi emlékek a Szent Vid-hegyi ásatások során kerültek elő.

Velem Vendégház

Velem Vendégház

Vendégházunk Velem egyik legszebb részén, egy csodálatos környezetben található. Kertes családi házunkban egy külön bejáratú apartman áll a vendégek rendelkezésére. A kényelmes bútorzattal 12 személy részére berendezett lakásban jól felszerelt konyha, fürdőszoba, étkező, nappali és három szoba szolgálja vendégeink kényelmét. A házat körülölelő, fákkal, virágokkal és örökzöldekkel beültetett terület is segíti vendégeink pihenését, kikapcsolódását. Gondot jelent házikedvencének elhelyezése? Szívesen látjuk őket is. Számukra kennelt tudunk biztosítani

Tuti menü