Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kőszeg linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Kőszeg - Metrikont [4. oldal]
részletek »

Kőszeg képes leírás: Kőszeg - Metrikont [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: koszeg.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 93 db
Kőszeg bemutatása

Kőszeg bemutatása

Városház utca a Hősök kapujánál végződik. A kapu tornyát 1932-ben, a török ostrom 400. évfordulóján építették eklektikus stílusban, Opaterny Flóris tervei alapján. Az egykori Alsó-kapu a városvédelmi rendszer és a belvárosi forgalom legfontosabb objektuma volt. Jelentőségére utal az a tény is, hogy a dél-nyugati sarkon álló Öreg-toronynak (Zwinger) mint külső pozíciós bástyának is védelmeznie kellett az Alsó-kaput a támadó ellenségtől. A mai Hősök tornyában 1977 óta Ismét Múzeum működik, a Jurisics Miklós Múzeum állandó kiállításokra, valamint időszaki kiállításokra alkalmas termei találhatók itt. Legfelsőbb terméből ki lehet lépni a torony külső panorámafolyosójára. Nagyobb ünnepeken ma is megszólal az alkalmi toronyzene erről az erkélyfolyosóról.

Kőszeg honlapja

Kőszeg honlapja

Tisztelettel köszöntöm városunk honlapján! Örülök, a városom lakóival együtt, hogy kinyitotta az ország ékszerdobozát, és kíváncsi városunk milyen kincseket rejt magában. Bízom abban, hogy nemsokára személyesen is meggyőződik, miért Kőszeg városa nyerte el első ízben 'Az év települése' megtisztelő címet. Kívánom, hogy a város nevezetességeinek megismerését egy jó pohár kőszegi borral tegye még emlékezetesebbé!

Kőszeg Műkörmös tudakozó

Kőszeg Műkörmös tudakozó

Kőszegi műkörmöst, szépségszalont keres? A műkörmös tudakozó oldalán biztosan megtalálja aki Önnek megfelel. Műkörmös vagy esetleg szépségszalon tulajdonos Kőszeg városában, ingyenes regisztráció és megjelenésen túl több ingyenes szolgáltatással mutathatja be vállalkozását a leendő vendégei számára.

Kőszeg szállás ajánlatkérés

Kőszeg szállás ajánlatkérés

Kőszegi pihenés, nyaralás, szállás! Kőszegi szállások, hotelek, apartmanok, panziók. Szállás Kőszegen? A SzállásKérés belföldi szálláskereső és szállás ajánlatkérővel megtalálod a legmegfelelőbb szállást Kőszegen. Minden kőszegi szállásról sok fénykép, részletes szállás bemutaás. Szép Kártya elfogadóhelyek Kőszegen külön kereshetőek. Kőszegi szállás = SzállásKérés

Kőszegdoroszló

Kőszegdoroszló

Falunk része a Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulásának, alapító tagja az Írottkő Natúrparknak és az Írott-Kő Ereje Leader Térségnek, valamint a területének egy része a Kőszegi Tájvédelmi Körzet alkotóeleme. Látogasson meg minket!

Kőszegi HSE Horgászás

Kőszegi HSE Horgászás

1973 második felében a horgászatot kedvelők köréből, Szervező Bizottság alakult Kőszegen, azon célból, hogy a Lakástextil Vállalat Posztó-Nemezgyára Sportszakosztályai között megalakulhasson egy horgász egyesület. A Szervező Bizottságot Balogh Ferenc, Hökkön Imre, Tóth Pál alkotta. 1973. november 25-én Oroszvári József a Lakástextil Vállalat Posztó-Nemezgyár igazgatója a gyár vezetősége a Pártszervezettel és Szakszervezettel egyetértésben engedélyezte a Latex Kőszegi Horgász Egyesület megalakítását, és működését. 1973. november 28-án a Lakástextil Vállalat klubhelyiségében megjelent 39 fő horgász, akik alakuló gyűlésükön kimondták a Latex Kőszegi Horgász Egyesület megalakulását, elfogadták az egyesület alapszabályát, és megválasztották az egyesület vezetőségét, tisztségviselőit. Megalakulást követően az egyesület a Magyar Országos Horgász Szövetség tagja lett, és a Rábavidéki /horgász/ Intéző Bizottsága kezlésében lévő összes közös vízterületet használhatta. A kőszegi horgászok önálló kezdeményezése alapján létrehozott, Kőszeg területén lévő téglagyári tó halasításában ettől kezdve a telepítéseket az intéző bizottság támogatta.

Kőszegi látnivalók

Kőszegi látnivalók

A Kőszegre látogatók Magyarország ékszerdobozának hívják Kőszeget, ahová mindig érdemes visszatérni. Mindez a gyönyörű környezet, a szubalpin klíma, a számtalan történelmi emléknek köszönhető. Kőszeg a gazdag történelmi hagyományairól, szinte sértetlen állapotban megőrzött történelmi építményeiről vált híressé. Magyarországon talán egyedülálló jelenség a becsületkassza, amibe a kapuk elé kitett zöldség és gyümölcs árát lehet tenni. Az itt élő emberek megbízható vendégszerető emberek.

Kőszegi SE

Kőszegi SE

1912-ben Kőszegen megalakult a Kőszegi Sport Egyesület, a KSE. Számos szakosztálya között természetesen a labdarúgással.Az elnöknek Kőszegi Józsefet, a klub hivatalos színének a kék-sárga kombinációt választották.

Kőszegi szállás

Kőszegi szállás

Az Alpok Tava Vendégház az Alpokalján elhelyezkedő történelmében és műemlékeiben gazdag kisváros, Kőszeg zöldövezeti környezetében helyezkedik el. Vendégeinket megérinti a középkor varázslatos hangulata, a háborítatlan természeti környezet szépsége, az egyedülálló szubalpin klíma, a változatos programlehetőségek és a színes kulturális kínálat. Kőszeg és közvetlen környezete (5-25 km) autóval, kerékpárral és gyalogosan egyaránt könnyen és gyorsan megközelíthető és az év bármely szakában számtalan programlehetőséget kínál.

Hirdetés
Kőszegi vár

Kőszegi vár

Kőszeg várának első említése 802-ből származik: Einhard krónikája említi castellum Guntionis néven. A tatárok elvonulása után kezdődött meg az Alsóvár kiépítése a völgybeli település mellett, ami a középkorban átvette a nehezen megközelíthető Felsővár földesúri birtokközpontjának szerepét. A 13. század végén birtokosa a Héder nemzetség volt. 1289-ben Albert herceg elfoglalta a várat. 1291-ben III. András a hainburgi béke feltételeinek megfeleően az Óvárat leromboltatta. 1327-ben Károly Róbert több háborúskodás után elfoglalta a Kőszegi családtól a várat, majd győzelme után 1336-ban jelentős privilégiumokkal segítette a város lakosait a fejlődésben. Az osztrák betörések megelőzése érdekében fokozatosan kiépítették a városfalakat, melyeket erős tornyok védelmeztek. A falakat övező árkokba pedig, a közeli Gyöngyös patak vizét vezették be. 1392-ben a vár a Garai családé, 1445-ben a Habsburgoké volt, tőlük Hunyadi Mátyás 1482-ben visszavette, de 1492-ben a Habsburgok ismét elfoglalták.

Kőszegszerdahely

Kőszegszerdahely

Kőszegtől 7 km-re nyugatra, Rohonc-tól 8 km keletre, Szombathelytől 15 km-re északnyugatra, a Szerdahelyi-patak mentén fekszik. A település a központja a Kőszeghegyalja úthálózatának, innen ágazva el Bozsok - Rohonc, Velem, Lukácsháza, Kőszeg felé. A községnek egyedülálló módon kettő igazgatási területe van, amely nem határos egymással. A falu és környezete mellett a településnek van határa a Kőszegi-hegység déli oldalán is, itt szőlőket, gyümölcsösöket és erdőket találunk.

KSE Síugró Szakosztály

KSE Síugró Szakosztály

Magyarország egyetlen síugró szakosztálya Kőszegen az Alpok lábánál tevékenykedik. Tekintse meg élményekben gazdag képgalériánkat! Síugrás havon és műanyagon. Chernel Kupa nemzetközi síugróverseny. Magyar versenyzők eredményei.

Kulacs Vendéglő

Kulacs Vendéglő

Kőszeg belvárosában, a XVIII. század végén épült, késő barokk lakóház földszintjén hangulatos kisvendéglőt talál az éhes, szomjas 'vándor'. Nemzedékeken keresztül, több mint száz éve áll a vendégek szolgálatára. A szakácsok a hagyományos és tájjellegű ételeken kívül készítenek könnyebb fogásokat is. Kínálunk mindenféle jót: halakat, vadakat, szárnyasokat, marha- és sertéshús étkeket, akár roston sütve is.

Kulturális örökségmenedzsment képzés Kőszegen

Kulturális örökségmenedzsment képzés Kőszegen

Külföldön és itthon is növekvő igény mutatkozik olyan szakemberek képzésére, akiknek szakterületük a kulturális örökség védelme, megőrzése, menedzselése, ismerik tevékenységük jogi környezetét és képesek az ahhoz szükséges forrásokat előteremteni. A Kőszegen működő ISES Alapítvány a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködve ilyen szakemberek nívós képzését kínálja ismételten 2010 szeptemberétől. A kulturális örökségmenedzsment és fenntartható fejlődés felsőfokú szakirányú továbbképzési szak első évfolyamának elindítására 2009. szeptemberében került sor. A képzésbe felvett, immáron legalább egy felsőfokú diplomával rendelkező hallgatók, különböző szakmai/tanulmányi háttérrel bírnak, viszont az az elhatározás összeköti őket, hogy olyan elméleti és gyakorlati szakemberekké váljanak, akik kulturális örökségeinket működő rendszerként szemlélik, nemcsak védelmüket, hanem hasznosíthatóságukat és fenntarthatóságukat is szem előtt tartják.

Léka

Léka

Kőszegtől 13 km-re nyugatra a Kőszegi-hegység lábánál fekszik a B55 és a Rohonc felől érkező B56 főút találkozásánál, a Gyöngyös patak völgyében. A régészeti leletek tanúsága szerint a település környékének története a kőkorszakig nyúlig vissza. A vaskorban illírek, kelták települései álltak itt, majd a Római Birodalom Pannónia tartományának része lett. A rómaiak után germán törzsek, majd avarok, szlávok éltek ezen a vidéken. A magyarok a 10. század elején a pozsonyi csatát követően szállták meg a területet.

Lukácsháza

Lukácsháza

Lukácsháza az a település, amelyen a Szombathelyről Kőszegre, vagy Velembe, Bozsokra autózók megállás nélkül átrobognak. Talán csak az tűnik fel nekik, hogy a falu kétszer kezdődik, és kétszer van vége. Aki vonattal utazik, annak pedig az, hogy milyen hosszú ez a falu, a vonat kétszer is megáll. Aki nem áll meg, nem száll ki az autóból, vonatból, abban talán csak az marad meg emlékül, hogy rendezettek az út menti porták, este szépen kivilágított a 87-es főút. Pedig érdemes letérni a főútról, végigjárni a belső utcákat, átkelve a Gyöngyös patakon kilátogatni a gyönyörű szőlőhegyünkre. Aki nem áll meg, az nem fogja megtudni, hogy itt született dr. Tolnay Sándor, a magyar állatorvosképzés atyja, vagy Horvát József bölcseleti és orvosdoktor. Hogy itt élt és alkotott Bubics Ede vízmérnök, a sílózást innen terjesztette el Kovátsits Károly, hogy milyen kiváló pisztrángozó hely a Gyöngyös patak. Egy szemvillanásra láthatja csak a világ legnagyobb ampullagyárát. Ön, aki ellátogatott honlapunkra, ennél sokkal többet megtudhat rólunk, lukácsháziakról, és a csodálatos Alpok-aljai tájról. Ahhoz azonban, hogy mélyen beszívhassa a tiszta, jó levegőt, hogy megtapasztalhassa vendégszeretetünket, igyon egy pohár finom vörösbort, hogy hódolhasson horgász-szenvedélyének, személyesen is el kell jönnie!

Metrikont

Metrikont

A Metrikont Kft. 1997. decemberében alakult azzal a céllal, hogy létrehozzon egy minőségi kötőelemekkel foglalkozó vállalkozást. Cégünk- partnereink igénye szerinti szabvány alapján gyártott kötőelemek forgalmazásával valamint speciális rajz alapján elkészített menetes alkatrészek kivitelezésével foglalkozik. Szakembereink az Ön feladataihoz leginkább illeszkedő megoldásokat ajánlják mintegy 50000 féle termékünk közül, hogy a versenyben mindig lépéselőnyben legyen. Forgalmazott és gyártatott termékeink mindegyike kereskedelmi minőségi bizonyítvánnyal, származási okmányokkal és gyártói azonosító jellel rendelkeznek.

Tuti menü