Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sport képes leírás - Kőszeg.tlap.hu
részletek »

Sport - Kőszeg.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: koszeg.tlap.hu » Sport
Keresés
Találatok száma - 4 db
Kőszegi HSE Horgászás

Kőszegi HSE Horgászás

1973 második felében a horgászatot kedvelők köréből, Szervező Bizottság alakult Kőszegen, azon célból, hogy a Lakástextil Vállalat Posztó-Nemezgyára Sportszakosztályai között megalakulhasson egy horgász egyesület. A Szervező Bizottságot Balogh Ferenc, Hökkön Imre, Tóth Pál alkotta. 1973. november 25-én Oroszvári József a Lakástextil Vállalat Posztó-Nemezgyár igazgatója a gyár vezetősége a Pártszervezettel és Szakszervezettel egyetértésben engedélyezte a Latex Kőszegi Horgász Egyesület megalakítását, és működését. 1973. november 28-án a Lakástextil Vállalat klubhelyiségében megjelent 39 fő horgász, akik alakuló gyűlésükön kimondták a Latex Kőszegi Horgász Egyesület megalakulását, elfogadták az egyesület alapszabályát, és megválasztották az egyesület vezetőségét, tisztségviselőit. Megalakulást követően az egyesület a Magyar Országos Horgász Szövetség tagja lett, és a Rábavidéki /horgász/ Intéző Bizottsága kezlésében lévő összes közös vízterületet használhatta. A kőszegi horgászok önálló kezdeményezése alapján létrehozott, Kőszeg területén lévő téglagyári tó halasításában ettől kezdve a telepítéseket az intéző bizottság támogatta.

Kőszegi SE

Kőszegi SE

1912-ben Kőszegen megalakult a Kőszegi Sport Egyesület, a KSE. Számos szakosztálya között természetesen a labdarúgással.Az elnöknek Kőszegi Józsefet, a klub hivatalos színének a kék-sárga kombinációt választották.

KSE Síugró Szakosztály

KSE Síugró Szakosztály

Magyarország egyetlen síugró szakosztálya Kőszegen az Alpok lábánál tevékenykedik. Tekintse meg élményekben gazdag képgalériánkat! Síugrás havon és műanyagon. Chernel Kupa nemzetközi síugróverseny. Magyar versenyzők eredményei.

Sípálya

Sípálya

Kőszegen található Magyarország egyetlen használható síugrósánca és itt működik egy maroknyi síugró csapat számos fiatallal Szilágyi János irányítása mellett. Kőszegnek évtizedekkel ezelőtt országosan kiemelkedő síugró egyesülete volt, ami után hosszú szünet következett, a sportág 'elhalt'. A lepusztult síugrósáncot az enyészet évei után 2006 év elején végre felújították és ebben az évben Kőszegen újra magyar síugró bajnokságot rendeztek, 18 év után először! A feltételeken lenne mit javítani, bár a 30 méteres sánc már műanyag borítást kapott, ami hó nélküli edzésekre is lehetőséget ad, illetve épült egy 10 méteres sánc is a legkisebbeknek. Problémát okoz a hóhiány, mivel hóágyúk nem állnak a kőszegiek rendelkezésére, ezért gyakran kiszolgáltatottak az időjárás szeszélyeinek.

Tuti menü